Geen lessen tot 2 maart en streep door wedstrijdseizoen

Beste leden,

Zoals een ieder heeft meegekregen is de lockdown verlengd tot 2 maart. Dit betekent helaas geen lessen tot in ieder geval die datum. Wij zullen u informeren wanneer er meer bekend is.

Daarnaast heeft de KNGU gisteravond onderstaand bericht uitgestuurd over de wedstrijden voor het seizoen 2020-2021. Dit heeft betrekking op onze wedstrijdgroep turnen.

Persbericht KNGU
Met pijn in het hart hebben we, na veel wikken en wegen, besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de Britse variant houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. De lockdown en de daarmee gepaard gaande sluiting van binnensportaccommodaties is verlengd tot en met 2 maart, binnen trainen zit er de komende maand dus niet in.  Bovendien is, tegen de tijd dat sporters weer binnen aan de slag mogen, een periode van opbouw nodig voordat deelname aan wedstrijden op verantwoorde wijze mogelijk is. Ook bereiken ons geluiden dat het steeds lastiger wordt om een en ander georganiseerd te krijgen. Enerzijds doordat sporthallen worden ingezet als vaccinatielocaties, anderzijds omdat de beperkingen, protocollen en (gezondheids)risico’s het moeilijk maken om voldoende vrijwilligers te vinden.

Het is in deze situatie ook voor ons steeds zoeken naar de juiste balans tussen perspectief bieden aan de ene kant en verantwoordelijkheid nemen aan de andere kant. Maar uiteindelijk staat de veiligheid van onze sporters en vrijwilligers voor ons altijd voorop en dit heeft dan ook zwaar meegewogen in het uiteindelijke besluit. Natuurlijk is het geen leuke boodschap om te moeten brengen en hadden wij het liever anders gezien, maar we kiezen met dit besluit voor duidelijkheid richting onze vrijwilligers, clubs en sporters.