Update COVID-19 (04-11-2020)

Er is door het kabinet, bij de persconferentie van 3 november, bewust gekozen om de sport zoveel mogelijk open te houden, omdat zij zich realiseert hoe belangrijk het voor mensen is om te sporten. De nieuwe aanpassingen die eventueel betrekking hebben op onze disciplines hebben wij hieronder kort samengevat:

  • De gymsport is in de meeste gevallen geen groepsles. Met een groepsles wordt vanuit de overheid een les bedoeld met een algemene instructie aan iedereen tegelijk. Zolang er individuele instructies gegeven worden aan de sporters is het dus geen groepsles.
  • Groepslessen voor sporters vanaf 18 jaar zijn de komende 2 weken niet toegestaan.
  • De regels voor sporten voor kinderen onder de 18 jaar blijven onveranderd.
  • Sporten in groepen met sporters vanaf 18 jaar en ouder, hebben een aanpassingen in de groepsvorming. I.p.v. 4 sporters mogen de groepjes nu maximaal 2 personen bevatten (excl.de trainer). Deze groepjes van 2 personen moeten op 1,5 meter afstand tot elkaar sporten en moeten individuele instructies krijgen.
  • Het maximale aantal individuen in een ruimte blijft 30 personen.
  • Alle sportaccommodaties mogen openblijven

Wij zijn blij dat onze sporters in veel gevallen nog door kunnen sporten. Voor Olympia zelf betekent dit dat de turnsters onder de 18 jaar door mogen trainen.

Aerobics lessen en turnen volwassenen, zullen de komende twee weken komen te vervallen. Volleybal kan helaas ook nog niet.

Via onze website houden we eenieder zoveel mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de verschillende maatregelen.